Piept de pui cu sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii, ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_picant

  • 2 buc. piept de pui mai mari
  • 500 g cartofi
  • doi morcovi
  • o ţelină
  • 700 g roşii
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie bucăţi mici şi se fierb în apă cu sare. Ţelina se curăţă de coajă, se taie felii subţiri, se condimentează şi se prăjeşte în ulei încins.

Roşiile se opăresc în apă clo­cotită, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se pun într-un bol.

Ardeiul iute şi ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe, se taie bucăţi mici şi se pun peste roşii. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în uleiul de măsline încins.

Se adaugă ardeii şi roşiile, se condimentează şi se fierb până se formează un sos îngroşat. Aces­ta se ia de pe foc, se adaugă busuioc, se pasează cu un blender şi se mai fierbe cinci minute.

Pieptii de pui se dezosează, se taie felii subţiri, se ung cu ulei, se condimentează şi se frig pe grătarul încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.