Piept de pui cu sos de praz
PrinteazaO reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper.
- 1 praz
- 1 ceapa mica
- 2 galbenusuri
- 3 linguri smantana
- 1 lingura unt
- 2 linguri vin alb
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 2 morcovi mijlocii
- 150 g ciuperci
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- 40 g unt
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi prazul şi le tai mărunt. Le căleşti în unt, adaugi un pahar de supă sau apă, smântână, vinul, fierbi 10 minute la foc mic, apoi mixezi şi torni amestecul treptat peste gălbenuşurile bătute cu apă rece.
Pregăteşti umplutura aşa: Cureţi morcovii şi ceapa şi tai totul cubuleţe, apoi căleşti amestecul în unt. După 5 minute, adaugi ciupercile tăiate şi le mai laşi timp de 3 minute. După ce s-au răcorit, adaugi oul, pătrunjelul, sarea şi piperul.
Pregăteşti pieptul de pui: înlături pieliţa, îl crestezi pe lungi¬me, îl umpli cu legumele pregătite şi prinzi pieptul de pui cu scobitori. Laşi pieptul de pui la cuptor 15-20 de minute, îl scoţi pe un platou şi îl serveşti scăldat în sosul de praz.
Piept de pui cu sos de praz
Pofta buna!