Piept de pui cu sos de rosii

Printeaza

O reteta de piept de pui cu sos de rosii din: carne de pui, bere blonda, usturoi, condimente, rosii, masline, ceapa verde, foaie de dafin, patrunjel, oregano, cimbru, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Piept de pui cu sos de rosii

  • 400 g carne de pui (de preferat piept)
  • 1 cana bere blonda
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite condimente

pentru sos:

  • 500 g rosii decojite
  • 50 g masline negre rondele
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui piep­tul de pui la marinat cu bere, 2 linguriţe de condimente şi usturoi pisat. Laşi minim 1 oră sau maxim 1 zi, înainte de a fi pregătit. Scurgi carnea şi o pui pe grătar, circa 20-25 de minute, la foc mediu, între timp, faci sosul de roşii. în puţin ulei de măsli­ne pui roşiile tăiate mărunt.

Adaugi ceapa, usturoiul (tocate mărunt), măslinele şi verdeaţa. Condimentezi cu oregano, cimbru, sare şi piper, lăsând să fiarbă la foc mic. Când sosul devine consistent, adaugi foaia de dafin şi mai laşi cratiţa pe foc 1 minut. Serveşti sosul alături de puiul făcut la grătar.

Piept de pui cu sos de rosii

Piept de pui cu sos de rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Pieptul de pui cu sos o sa-l incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.