Piept de pui cu sos de rosii
PrinteazaO reteta de piept de pui cu sos de rosii din: carne de pui, bere blonda, usturoi, condimente, rosii, masline, ceapa verde, foaie de dafin, patrunjel, oregano, cimbru, sare, piper si ulei.
- 400 g carne de pui (de preferat piept)
- 1 cana bere blonda
- 3-4 catei de usturoi
- 2 lingurite condimente
pentru sos:
- 500 g rosii decojite
- 50 g masline negre rondele
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura patrunjel
- oregano
- cimbru
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pui pieptul de pui la marinat cu bere, 2 linguriţe de condimente şi usturoi pisat. Laşi minim 1 oră sau maxim 1 zi, înainte de a fi pregătit. Scurgi carnea şi o pui pe grătar, circa 20-25 de minute, la foc mediu, între timp, faci sosul de roşii. în puţin ulei de măsline pui roşiile tăiate mărunt.
Adaugi ceapa, usturoiul (tocate mărunt), măslinele şi verdeaţa. Condimentezi cu oregano, cimbru, sare şi piper, lăsând să fiarbă la foc mic. Când sosul devine consistent, adaugi foaia de dafin şi mai laşi cratiţa pe foc 1 minut. Serveşti sosul alături de puiul făcut la grătar.
Piept de pui cu sos de rosii
Pofta buna!
Pieptul de pui cu sos o sa-l incerc si eu