Piept de pui cu sos si salata
PrinteazaPiept de pui cu sos si salata din: unt de arahide, usturoi, chimion, coriandru, paprika, ou, piept de pui, otet de mere, ulei de rapita, salata, castravete, morcov, ceapa, coriandru.
Ingrediente pentru pui:
- 2 linguri unt de arahide fără zahăr
- 1 căţel de usturoi, ras
- câte 1/2 linguriţă de chimion măcinat, coriandru şi paprika afumată
- 1 ou
- 2 fileuri piept de pui fără piele
Ingrediente pentru salata:
- 1 lingură de oţet de mere
- 1 linguriţă ulei de rapiţă
- 2 mâini frunze de salată
- 1 castravete feliat
- 1 morcov, ras
- 1/2 ceapă, feliată
- 1 mână de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune untul de arahide, usturoiul, condimentele şi oul într-un bol mic şi bate-le cu o furculiţă, până când sunt bine amestecate.
Tăvăleşte puiul, câte o bucată pe rând, în acest amestec, apoi pune-l în tavă. Amestecul rămas în bol poate fi turnat peste pui. Dă tava la cuptor 20 de minute, până când glazura este fermă, iar puiul fraged.
Pune oţetul şi uleiul într-un bol, apoi adaugă frunzele de salată, castravetele, morcovul, ceapa şi coriandrul. Amestecă-le şi serveşte-le cu puiul din cuptor.
Piept de pui cu sos si salata
Pofta buna!