Piept de pui cu sos si salata

Printeaza

Piept de pui cu sos si salata din: unt de arahide, usturoi, chimion, coriandru, paprika, ou, piept de pui, otet de mere, ulei de rapita, salata, castravete, morcov, ceapa, coriandru.

Ingrediente pentru pui: 

  • 2 linguri unt de arahide fără zahăr
  • 1 căţel de usturoi, ras
  • câte 1/2 linguriţă de chimion măcinat, coriandru şi paprika afumată
  • 1 ou
  • 2 fileuri piept de pui fără piele

Ingrediente pentru salata:

  • 1 lingură de oţet de mere
  • 1 linguriţă ulei de rapiţă
  • 2 mâini frunze de salată
  • 1 castravete feliat
  • 1 morcov, ras
  • 1/2 ceapă, feliată
  • 1 mână de coriandru, tocat

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune untul de arahide, usturoiul, condimentele şi oul într-un bol mic şi bate-le cu o furculiţă, până când sunt bine amestecate.

Tăvăleşte puiul, câte o bucată pe rând, în acest amestec, apoi pune-l în tavă. Amestecul rămas în bol poate fi turnat peste pui. Dă tava la cuptor 20 de minute, până când glazura este fermă, iar puiul fraged.

Pune oţetul şi uleiul într-un bol, apoi adaugă frunzele de salată, castravetele, morcovul, ceapa şi coriandrul. Amestecă-le şi serveşte-le cu puiul din cuptor.

 

Piept de pui cu sos si salata

Piept_de_pui_cu_sos_si_salata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.