Pui in sunca cu sos de smantana din: smantana, piept de pui, sunca, supa de telina, supa de ciuperci, vin. Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine. Carnea […]
Piept de pui in sos de smantana cu suc de lamaie
PrinteazaPiept de pui in sos de smantana cu suc de lamaie din: piept de pui, smantana, suc de lamaie, sare, sos worcestershire, sare cu usturoi, paprika, piper, pesmet, unt.
6 portii.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Ingrediente:
- 6 piepti de pui, feliat
- 240ml smantana
- 30ml suc de lamaie
- 2 lingurite sare
- 4 lingurite sos worcestershire
- 3 linurite sare cu usturoi
- 1/2 lingurita paprika
- 1/2 lingurita piper
- 120gr pesmet
- 120gr unt topit
Mod de preparare:
Spalati si uscati carnea. Intr-un bol combinati smantana, lamaie si condimente.
Dati puiul prin acest mix aveti grija sa ramana acoperit in restul de mix de smantana.
Acoperiti si dati la frigider peste noapte. Dati apoi prin pesmet si transferati intr-o tava.
Turnati deasupra jumatate din untul topit si dati la cuptor la 170C timp de 45 de minute.
Adaugati restul de unt si mai dati la cuptor 5 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui in sunca cu sos de smantana
Pofta buna!