Berea IPA (India Pale Ale) este un tip de bere pale ale cunoscută pentru amăreala sa intensă și aroma puternică de hamei. Originară din Marea Britanie, berea IPA a evoluat și s-a diversificat în multiple stiluri moderne, devenind una dintre cele mai populare și apreciate beri artizanale din lume. Caracterizată printr-un conținut ridicat de hamei, […]
Piept de pui cu sos de smochine
PrinteazaPiept de pui cu sos de smochine din: piept de pui, mix de salata, patrunjel, smochine, otet balsamic, unt, miere, cimbru, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- mix de slaata
- patrunjel
pentru sos:
- 8 smochine
- 1/4 lingura cu otet balsamic
- 50 g unt
- 4 lingurite cu miere
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală smochinele în apă rece (cu grijă să nu se zdrobească) şi, cu un cuţit ascuţit, crestează-le la codiţă în formă de cruce.
Aşază-le într-o formă termorezis- tentă tapetată cu hârtie de copt, Stropeşte-le cu oţet balsamic, iar în crestături, pune puţin unt şi cimbru proaspăt.
Lasă-le la cuptor, la foc moderat, vreo 20 de minute. Din când în când, stropeşte-le cu sosul strâns în tavă,
Cu cinci minute înainte de a opri focul, adaugă mierea.
Separat, taie carnea în patru bucăţi măricele, condimentează-le cu sare şi piper, rumeneşte-le pe grătarul încins.
Aşază bucăţile de carne pe mixul de salată şi frunze de pătrunjel. Pune felii de smochine, iar înainte de servire, stropeşte cu sosul din tavă strecurat.
Piept de pui cu sos de smochine
Pofta buna!
Sepie cu Sos de Soia si Ghimbir Sepie cu Sos de Soia si Ghimbir – o mancare delicioasa si rafinata, perfecta pentru iubitorii de fructe de mare si arome asiatice. Combinand prospetimea sepiei cu gustul intens al sosului de soia si aroma picanta a ghimbirului, acest preparat ofera o experienta culinara unica si plina de nutrienti. Ingrediente 500 g de sepie proaspata […]
Sosul de smochine face totul in reteta asta
Nu-mi palce sosul de smochine