Piept de pui cu spanac şi sos
PrinteazaPiept de pui cu spanac şi sos din: piept de pui, spanac, ardei capia, galbenusuri, apa, unt, ulei, usturoi, vin alb sec, lamaie, sare, piper, patrunjel, nucsoara.
- doua piepturi de pui mai mari
- 500 g spanac
- 4 ardei capia
- doua cepe rosii
- doua galbenusuri
- doua linguri cu apa
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 4 catei de usturoi
- 250 ml vin alb sec
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
- nucsoara
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă într-un bol cu apa rece, se condimentează, se toarnă într-o oală şi se pun la fiert la bain-marie. Când s-a îngroşat, compoziţia se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte. Se toarnă sucul de la o lămâie, amestecând cu un tel ca să nu se taie, şi se păstrează la cald.
Piepturile de pui se spală, se taie în jumătăţi şi se condimentează. Se crestează din loc în loc cu vârful unui cuţit şi se introduc felii de usturoi. Se aşază într-o tavă, se toarnă o cană cu apă şi vinul, se stropesc cu ulei, se presară pătrunjel şi se introduc în cuptorul încins 30-35 de minute.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie felii subţiri. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi ardeii, spanacul crud circa zece minute, apoi se servesc alături de pui şi sos.
La sosul de oua cu unt se mai poate adauga si pudra de nucsoara.
Piept de pui cu spanac şi sos
Pofta buna!