Piept de pui in stil italian
PrinteazaO reteta gustoasa de piept de pui cu: ceapa, rosii, curry, zahar brun, ardei iute, usturoi, seminte de chimion, ulei, patrunjel, zeama de lamaie.
- 2 bucăţi piept de pui
- 1 ceapa
- 8 roşii
- 2 linguriţe pulbere de curry
- 1 lingură zahăr brun
- 1 ardei iute tăiat mărunt
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă seminţe de chimion
- 5 linguri ulei
- 4 linguri frunze de pătrunjel verde
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi se rumenesc în ulei bine încins, până când ceapa devine aurie.
Se adaugă pulberea de curry amestecată cu o linguriţă cu zeamă de lămâie şi se prăjesc împreună 30 de secunde, amestecând continuu.
Se pune pieptul de pui taiat cuburi si dupa doua minute se adauga rosiile taiate cuburi si se fierb impreuna 10 minute.
Se adauga zaharul brun si cateva linguri de apa calda, pentru ca sosul sa nu fie prea gros.
Se adauga usturoiul zdrobit, semintele de chimion, frunzele de patrunjel tocate marunt si restul de zeama de lamaie, dupa preferinta, si se mai fierb cateva minute.
Se serveste cald, garnisit cu orez preparat cu sofran.
Piept de pui in stil italian
Pofta buna!