Piept de pui cu struguri
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui cu struguri din: piept de pui, unt, ceapa, vin alb sec, supa de pui, smantana, struguri, sare, piper si patrunjel verde.
- 4 bucati de piept de pui fara oase – cam 200 g bucata
- 50 g unt
- 2 cepe
- 125 ml vin alb sec
- 250 ml supa de pui
- 125 ml smantana
- 150 g struguri
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Condimentaţi bucăţile de carne şi apoi prăjiţi-le în unt, pe toate părţile. Scoateţi-le şi păstraţi-le acoperite, la cald. Căliţi ceapa tocată mărunt în restul de unt.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, până când sosul se reduce la jumătate.
In acest moment adăugaţi supa şi din nou lăsaţi să fiarbă până când sosul se reduce iar la jumătate.
Adăugaţi smântână în sos şi eventualul sos care s-a scurs din pui şi amestecaţi ingredientele. Puneţi boabele de struguri şi lăsaţi sosul să mai fiarbă 5 minute.
Tăiaţi în felii subţiri fiecare bucată de piept de pui, superficial, fără ca bucăţile să se desprindă.
Puneţi- le pe farfurii încălzite şi doar pe jumătate din ele turnaţi sos cu struguri.
Piept de pui cu struguri
Pofta buna!