Piept de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute
PrinteazaPiept de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute din: piept de pui, ricotta, coaja de lamaie, parmezan, capere, fulgi de ardei iute, ulei de masline, usturoi, rosii, patrunjel si piure.
- 2 piepti de pui cu piele
- 4 linguri de ricotta
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 lingurita de capere
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati
- 400 g rosii tocate din conserva
- 1 mana de patrunjel
- cartofi natur sau piure, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Crestează interiorul fiecărui piept de pui, apoi foloseşte degetul pentru a forma un mic buzunar. într-un bol, amestecă ricotta, jumătate din coaja rasă de lămâie, parmezanul, caperele şi fulgii de ardei iute, apoi asezonează.
Umple buzunarele formate cu amestecul de ricotta şi sigilează fiecare deschizătură cu ajutorul unei scobitori.
Aşază puiul într-un vas termorezistent, stropeşte-l cu 1 lingură ulei de măsline şi asezonează.
Dă la cuptor 15-20 de minute, până se pătrunde.
Intre timp, pregăteşte sosul. încinge uleiul rămas într-o cratiţă şi sotează usturoiul până devine auriu.
Adaugă roşiile, asezonează şi fierbe sosul 10 minute, până se îngroaşă.
Pune câte 2 linguri de sos pe câte 2 farfurii şi aşază peste el puiul.
Presară restul de pătrunjel şi coaja rasă de lămâie. Serveşte cu piure sau cartofi natur, după preferinţă.
Piept de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute
Pofta buna!