Piept de pui umplut cu mere
PrinteazaPiept de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
- 6 jumatati piept de pui fara os si piele
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 cana ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- 3 linguri unt
- 1 mar mijlociu, curatat de coaja si ras
- 3/4 firimituri de paine moale
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita rozmarin uscat, pisat
- 1/4 cana faina alba
- 1/2 cana suc de mere neindulcit
- 1 lingura cherry sau suc de mere neindulcit (optional)
Mod de preparare:
Baţi carnea, aşa încât să ajungă la grosimea de 6 mm. Combini 1/2 linguriţă sare şi piper, cu care pudrezi carnea, pe amândouă părţile.
Intr-o tigaie mică, neaderentă, sotezi ceapa şi usturoiul într-o lingură de unt. Adaugi mărul ras şi sotezi încă un minut.
Adaugi, amestecând, firimiturile de pâine, busuiocul, rozmarinul şi restul de sare, apoi încălzeşti totul.
Pui câte 3 linguri de amestec cu măr pe fiecare bucată de pui.
Rulezi şi închizi cu o scobitoare, apoi le tăvăleşti prin făină. într-o tigaie mare, neaderentă, frigi carnea într-o lingură de unt, până ce se rumeneşte pe toate părţile. Scoţi carnea şi o păstrezi la cald.
Torni în tigaie sucul de mere sau cherryul şi amesteci, să se desprindă reziduurile, apoi pui carnea din nou în tigaie. Dai totul în clocot.
Micşorezi focul, fierbi rulourile încet, acoperite, 15-20 de minute sau până când carnea lasă zeama limpede.
Scoţi rulourile de pui pe un platou şi arunci scobitorile. Adaugi restul de unt în zeama rămasă în tigaie, amestegi omogen cu telul şi stropeşti rulourile cu sosul astfel obtinut.
Piept de pui umplut cu mere
Pofta buna!