Piept de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt
PrinteazaPiept de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt din: piept de pui, castravecior acru, morcov, ardei capia, mustar, kaizer, omleta, condimente, ulei de masline, unt si verdeata.
- 1 piept mare de la un pui
- 1 castravecior acru
- 1 morcov
- cativa ardei capia
- mustar
- kaizer
- omleta gata facuta
- condimente
- ulei de masline
- putin unt
- sucul ramas de la ardeii copti
- verdeata
Mod de preparare:
Baţi pieptul într-o folie alimentară, pentru a nu murdări pereţii, după care condimentezi exteriorul cu 1 linguriţă curry, 1 linguriţă boia dulce, piper, ulei de măsline şi puţin sos de soia, apoi întinzi cu pensula.
Pe interior ungi cu muştar clasic, iar deasupra lui pui pe toată suprafaţa ardeii copţi desfăcuţi, apoi omleta făcută din 3 ouă cu mărar, brânză, măsline şi ceapă verde.
Peste ei adaugi castraveciorul tăiat cubuleţe, câteva felii de kaizer tăiat bucăţi, morcovul cuburi şi verdeaţa tocată.
Rulezi uşor, îmbraci în bacon şi strângi cu sfoara.
Ţii rulada până a doua zi la rece, când o tragi la tigaie cu puţin unt şi ulei de măsline, ca să prindă o crustă frumoasă deasupra.
După ce ai întors-o pe toate părţile, adaugi zeama de la ardeii copţi şi mai laşi câteva minute.
Dai apoi la cuptor cu zeama formată în tigaie şi 1 ardei copt şi ungi tot timpul cu zeama din tavă.
Poţi umple rulada cu orice găseşti în frigider. Tai rulada aproape rece, pentru a-şi păstra forma frumoasă.
O poţi tăia în felii rotunde sau o poţi tăia oblic.
Tai cartofii evantai, îi condimentezi, îi stropeşti cu mujdei de usturoi făcut cu ulei de măsline şi îi dai la cuptor.
Piept de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt
Pofta buna!