Piept de pui umplut cu rosii fierte in vin si busuioc
PrinteazaPiept de pui umplut cu rosii fierte in vin si busuioc din: piept de pui, rosii, vin rosu, smantana pentru gatit, supă de pasăre, ulei, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 2 felii mari de piept de pui
- 2 roşii
- 150 ml vin roşu
- 100 ml smântână pentru gătit
- 200 ml supă de pasăre
- 1 lingură cu ulei
- sare
- piper
- 2 fire de busuioc
Mod de preparare:
Spală roşiile şi fierbe-le în vin, timp de 10 minute.
Scurge-le, dar păstrează vinul în care le-ai fiert, decojeşte-le şi taie-le în cuburi. Spală frunzele de busuioc şi mărunţeşte-le.
Inveleşte pieptul de pasăre în folie şi bate-l uşor, cu ciocanul pentru şniţele.
Presară fiecare felie cu busuioc, sare şi piper după gust, întinde amestecul de roşii, pliază feliile, fixează-le cu scobitori şi unge-le cu ulei.
Aşază-le într-un vas dejena uns cu ulei şi introdu-leîn cuptor, la foc iute. După 10 minute, stropeşte cu vinul roşu şi continuă coacerea pentru alte 15 minute.
Spre sfârşit, pune smântână şi mai lasă preparatul 5 minute în cuptor, la foc mediu.
Piept de pui umplut cu rosii fierte in vin si busuioc
Pofta buna!
Bun pieptul de pui 🙂