Piept de pui umplut
PrinteazaO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, branza emmentaler, piept de curcan, sare, piper, faina, ulei de masline, cimbru, vin alb si unt.
- 4 buc. de piept de pui (a 160 g)
- 2 felii de brânză emmentaler (a 50 g)
- 2 felii de piept de curcan afumat
- sare
- piper
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de ulei de măsline
- cimbru proaspăt
- 125 ml de vin alb
- 20 g de unt
Mod de preparare:
Bateţi pieptul de pui şi crestaţi câte un buzunăraş pentru fiecare bucată. Tăiaţi în jumătate feliile de brânză şi de piept de curcan. Umpleţi pieptul de pui cu câte o felie de brânză şi de curcan şi închideţi buzunăraşul.
Condimentaţi carnea şi tăvăliţi-o prin făină. Prăjiţi-o în ulei pe ambele părţi cca. 4 minute. Spălaţi 5 crenguţe de cimbru, uscaţi-le şi adăugaţi-le, după 2 minute, alături de carne.
Stingeţi cu vin, daţi într-un clocot, apoi luaţi tigaia de pe foc. Amestecaţi untul rece în sos, apoi condimentaţi. Pentru garnitură, puteţi pregăti repede un piure de cartofi.
Piept de pui umplut
Poftă bună!