Piept de raţă afumat cu garnitură de mere
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de rata afumat cu agrnitura de mere: stafide, sare, piper, mere, suc de lamaie, miere, smantana si piept de rata afumat.
- 1 lingura stafide stafide
- sare
- piper
- 300 g mere
- 5 linguri suc de lamaie
- 2 linguri miere
- 3 linguri smantana
- 16 feli subtiri piept de rata afumat
Mod de preparare:
Se inmoaie putin stafidele in 200 ml apa calduta. Se curata merele, se taie felii si se amesteca impreuna cu 3 linguri suc de lamaie. Pentru sos, se incalzeste restul de suc de lamaie si se dizolva mierea.
Se scurge sucul de lamaie de la mere si se sterg feliile in prosoape de hartie; se aseaza in amestecul de miere si se lasa sa se marineze.
Stafidele scurse se pipereaza putin si se inglobeaza in smantana. Se aseaza peste mere. Salata de mere se repartizeaza imediat pe farfurii si se aseaza pe fiecare cate 4 felii de piept de rata.
Piept de raţă afumat cu garnitură de mere
Pofta buna!