Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii
PrinteazaO reteta de piept de rata cu conopida pane si sos de rodii din: piept de rata, conopida, faina, oua, pesmet, ulei, sos de rodie, marar, sare si piper.
- 700 g piept de rata
- 600 g conopida
- 100 g faina
- 2 oua
- 150 g pesmet
- 300 ml ulei
- 100 g sos de rodie
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi pietul de raţă, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele. Presăraţi-I cu sare şi piper şi prăjiţi-l la foc mic spre potrivit până cînd se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile. Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi fierbeţi-le 10 minute.
Scurgeţi bucheţelele de conopidă de apă şi treceţi-le prin făină, apoi prin ouăle bătute şi la final prin pesmet. Serviţi pieptul de raţă prăjit, tăiat în feliuţe, cu garnitură de conopidă pane şi stropiţi totul cu sosul de rodie. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi frunzuliţe de mărar.
Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii
Pofta buna!