Piept de rata in crusta
PrinteazaPiept de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala, scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper.
- 1 piept de rata
- 200 g alune
- 1 lingurita cu ghimbir ras
- 2 linguri cu gem de portocale
- 1/2 lingurita cu scortisoara
- 4 linguri cu ulei de masline
- 1 lingura cu ulei de arahide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă energic uleiul de măsline cu ghimbirul ras, scorţişoara şi gemul de portocale. Lasă la rece zece minute, ca să se întrepătrundă aromele.
Separat, taie pieptul de raţă pe jumătate, condimentează-l şi crestează-i pielea, încinge uleiul de arahide şi aşază bucăţile de carne cu pielea în jos.
După cinci minute, întoarce-le pe partea cealaltă pentru alte două minute.
Indepărtează pielea şi unge bucăţile de carne cu pasta gata preparată. Presară alunele tocate mărunt şi dă la cuptor, la foc moderat, 20 de minute.
Serveşte pieptul de raţă tăiat în felii, alături de piure de castane şi boabe de strugure.
Piept de rata in crusta
Pofta buna!