Piept de rata la cuptor cu varza rosie

Printeaza

Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara.

retete

Ingrediente:

  • 400 g piept de rață
  • 1 varză roșie mare, de circa 1 kg
  • sare
  • piper
  • 700 ml supă de legume
  • 3 napi
  • 2 rămurele de cimbru sau 2 lingurițe cimbru uscat mărunțit
  • 1 măr
  • 2 linguri oțet de mere
  • nucșoară măcinată

 

Mod de preparare:

Crestezi pieptul de rață din loc în loc, pe partea cu piele.

Îl călești 4-5 minute pe partea cu pielea, iar 2-3 minute pe partea cealaltă.

Presari carnea cu sare și piper, după gust, apoi transferi pieptul de pasăre într-un vas termorezistent, îl acoperi cu folie sau cu capacul și îl coci la 200ºC, 15-20 de minute.

Tai varza în fâșii înguste, iar ceapa solzișori. Călești ceapa 5 minute în 2 linguri grăsime rămasă de la călit carnea, apoi adaugi varza și napii rași și le călești împreună câteva minute.

Torni treptat supa și completezi cu apă, astfel încât legumele să aibă suficient lichid pentru a fierbe.

Când legume s-au înmuiat, adaugi felii subțiri de mere, cimbrul și oțetul, iar la sfârșit, sare, nucșoară și piper după gust.

Tai carnea în felii și o servești cu garnitura de varză.

 

Pofta buna!

 


 

poate iti place si:

Piept de rata cu legume la cuptor

Piept de rata cu legume la cuptor

Piept de rata cu legume la cuptor din: piept de rata, ardei, arpagic, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, cartofi, sare, piper, unt, rom. Ingrediente: 700 g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi 5-6 catei de usturoi sare piper unt rom cimbru ulei de masline otet de vin […]

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese din: pulpe de rata, cirese, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe raţă sau 2 piepţi rasă 200 g cireşe fără sâmburi 50 g unt 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea într-o formă termorezisten-tă, se unge cu unt şi se coc la […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.