Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel
PrinteazaPiept de rata cu fructe de padure si sparanghel din: piept de rata, plante aromatice, fructe de padure, vin rosu, zahar, supa de pasare, grasime, sare, piper, sparanghel.
- 10 jumătăţi piept de raţă (200 g fiecare)
- 30 g plante aromatice (cimbru, salvie, maghiran) sare piper
Pentru sosul de fructe de pădure:
- 500 g fructe de pădure
- 300 ml vin roşu
- 20 g zahăr
- 300 ml supă de pasăre
- grăsimea de la friptura de raţă
- sare
- piper
- 700 g sparanghel verde proaspăt
Mod de preparare:
Se şterg prin tamponare jumătăţile de piept de raţă cu un prosop absorbant.
Cu un cuţit foarte bine ascuţit se face incizie pe grăsime, în formă de cuburi sau romburi.
Se aromatizează cu plante, fără sare şi piper.
Se încinge o tigaie, iar când s-a încălzit, se adaugă pieptul cu pielea în jos şi se prăjeşte aproximativ 6 minute.
Cu o lingură, se toarnă grăsimea încinsă pe ambele părţi, cât să se rumenească frumos.
Se condimentează după gust apoi se lasă 5 minute.
Pentru sos, se caramelizează într-o tigaie zahărul, se stinge cu grăsimea de raţă şi puţină supă de pasăre.
Se lasă să fiarbă cât să se reducă la jumătate.
Se adaugă vinul roşu şi se mai lasă 3-4 minute la foc, până capătă consistentă.
La final, se adaugă fructele de pădure şi se lasă să dea în clocot încă 5 minute.
Sparanghelul se opăreşte 2 minute în apă cu sare.
Inainte de servire, se mai introduce pieptul la cuptor încă 5 minute, la 180°C.
Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel
Pofta buna!