Piept de rata cu ghimbir si ceapa verde
PrinteazaPiept de rata cu ghimbir si ceapa verde din: radacina de ghimbir, ceapa verde, miere, piept de rata, faina, sare, ulei, sos hoisin, ulei de susan, zahar, castarvete.
- 3 cm radacina de ghimbir
- 12 fire de ceapa verde
- 60 g miere fluida
- 1 piept de rata dublu (cu sos 1-1,2 kg)
- 250 g faina
- sare
- 4 linguri ulei
- 150 ml sos Hoisin
- 3 linguri ulei de susan
- 3 linguri zahar
- 1 castravete
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ghimbirul şi ceapa verde. Se dau în fiert cu 1 l apă şi miere.
Se spală carnea şi se şterge; se fierbe în zeamă 4 min., se scoate şi se aşază pe un grătar, se lasă să se răcească şi apoi se dă la frigider 8 ore.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se aşază pieptul de raţă cu pielea în jos pe grătarul din cuptor.
Dedesubt se pune o tavă, unde se va scurge grăsimea. Se coace astfel cca 15 min.
Se întoarce pieptul, se reduce temperatura din cuptor la 180°C şi se mai coace 35-45 min., până ce friptura devine crocantă.
Se amestecă făina cu sare şi 350 ml apă şi se lasă să se odihnească cca 15 min.
Se încing 4-6 linguri de ulei şi se coc 16 clătite mici din acest aluat; se păstrează la cald.
Se amestecă sosul Hoisin cu 3 linguri de apă, ulei de susan şi zahăr; se dau în clocot şi se lasă să se răcească.
Se decojeşte castravetele şi se curăţă de seminţe; se taie fâşii, ca şi restul de ceapă verde.
Carnea şi pielea de raţă se desprind de pe oase şi se taie mărunt. Se servesc cu clătite, sos şi fâşii de legume.
Piept de rata cu ghimbir si ceapa verde
Pofta buna!