Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. Despicaţi pieptul sau spatele […]
Piept de rata cu legume la cuptor
PrinteazaPiept de rata cu legume la cuptor din: piept de rata, ardei, arpagic, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, cartofi, sare, piper, unt, rom.
- 700 g piept de rata
- 1 ardei
- 2-3 pumni de arpagic
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
- unt
- rom
- cimbru
- ulei de masline
- otet de vin
Mod de preparare:
Pieptul de rata cu piele se taie in bucati potrivite, se spala si se sterge cu un prosop.
Se presara cu cimbru si se stropeste cu rom sau coniac.
Se gateste pieptulde rata pe gratar cateva minute pe fiecare parte pana cand carnea prinde culoare.
Morovii, ardeiul, cartofii si ceapa se curata, se spala si se taie in rondele sau cubulete.
Arpagicul se curata si se spala,iar usturoiul se curata si se cresteaza.
Toate legumele se asaza intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si otet de vin amestecat cu zahar, se condimenteaza cu sare si piper, se toarna o jumatate de cana cu apa.
Peste legume se pune pieptul de rata, se acopera tava cu folie de aluminiu si se tine la cuptor pana cand carnea de rata s-a patruns.
Dupa ce se inlatura folia de aluminiu, se pune cate o lingurita de unt pe fiecare piept de rata si se mai lasa tava neacoperita pentru 15 minute la cuptor.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de rata cu vin
Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume
Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si ceapa intr-o […]
Pofta buna!