Piept de rata cu manatarci uscate
PrinteazaO reteta delicioasa de Piept de rata cu manatarci uscate din: piept de rata, slanina afumata, manatarci uscate, cimbru, rozmarin, foi de dafin, sare si piper.
- 3 piepţi de raţă îndopată
- 200 g slănină afumată, tocată
- 50 g mânătărci uscate
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 4 fire de cimbru
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi piepţii într-o cratiţă de fontă, cu fund gros, cu partea cu piele în jos. Adăugaţi slănina, rozmarinul, cimbrul, dafinul şi acoperiţi cu apă. Săraţi, piperaţi şi puneţi totul la fiert. Lăsaţi să fiarbă încet timp de 1,5 h.
Scoateţi piepţii din cratiţă (nu aruncaţi zeama). Lăsaţi i să se răcorească, înlăturaţi pielea şi tăiaţi carnea în bucăţi mari. Spălaţi repede mânătărcile, sub un jet de apă rece. Zvântaţi-le în hârtie absorbantă. Puneţi din nou bucăţile de carne în cratiţă, adăugaţi mânătărcile şi lăsaţi să scadă total, la foc mic (cca 45 min).
Scoateţi carnea şi tocaţi-o cu cuţitul. Potriviţi de gust şi lăsaţi-o să se răcească într-o terină. Puneţi acest haşe Ia rece, cel puţin 24 h, înainte de a- l servi
Piept de rata cu manatarci uscate
Pofta buna!