Piept de rata cu manatarci uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de Piept de rata cu manatarci uscate din: piept de rata, slanina afumata, manatarci uscate, cimbru, rozmarin, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Piept de rata cu manatarci uscate

  • 3 piepţi de raţă îndopată
  • 200 g slănină afumată, tocată
  • 50 g mânătărci uscate
  • 1 linguriţă roz­marin uscat
  • 4 fire de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi piepţii într-o cratiţă de fontă, cu fund gros, cu partea cu piele în jos. Adăugaţi slănina, rozmari­nul, cimbrul, dafinul şi aco­periţi cu apă. Săraţi, pipe­raţi şi puneţi totul la fiert. Lăsaţi să fiarbă încet timp de 1,5 h.

Scoateţi piepţii din cratiţă (nu aruncaţi zeama). Lăsaţi i să se răcorească, înlăturaţi pielea şi tăiaţi carnea în bucăţi mari. Spălaţi repede mânătărcile, sub un jet de apă rece. Zvântaţi-le în hârtie absorbantă. Puneţi din nou bucăţile de carne în cratiţă, adăugaţi mânătărcile şi lăsaţi să scadă total, la foc mic (cca 45 min).

Scoateţi carnea şi tocaţi-o cu cuţitul. Potriviţi de gust şi lăsaţi-o să se răcească într-o terină. Puneţi acest haşe Ia rece, cel puţin 24 h, înainte de a- l servi

Piept de rata cu manatarci uscate

Piept de rata cu manatarci uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.