Piept de rata cu marinada de portocale

Printeaza

Piept de rata cu marinada de portocale din: ghimbir, ardei, cardamom, piper, suc de portocale, sos de soia, ulei, pipet de rata, sare, coniac.

 

Ingrediente:

  • 1 bucată de ghimbir proaspăt de circa 1 cm
  • 2 ardei iuţi
  • 1 priză de cardamom măcinat
  • piper
  • 100 ml suc de portocale proaspăt stoarse
  • 1 linguriţă de sos de soia
  • 90 ml ulei
  • 2 piepţi de raţă a cca 350 g
  • sare
  • 2 linguri de coniac
  • 50 ml supă de găină

 

Mod de preparare:

Ghimbirul se cojeşte şi se rade. Ardeii iuti se curată, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi se îndepărtează cotorul şi seminţele. Pulpa se toacă mărunt.

Ghimbirul şi ardeii iuţi se amestecă cu cardamomul, piperul, sucul de portocale, sosul de soia şi cu uleiul.

Se taie pielea de pe pieptul de rată în cruce, se unge pe toate părţile în strat gros cu marinadă şi se păstrează în vas acoperit la frigider minim 4 ore pentru a se întrepătrunde aromele.

După aceea se dă jos marinada şi se pune deoparte, iar carnea se sărează. Pieptul de raţă se prăjeşte bine cu partea grasă în jos timp de 3 minute pe un grătar încins. Se întoarce şi se mai rumeneşte şi pe cealaltă parte încă circa un minut.

Carnea se mai unge apoi încă o dată cu marinada, se înveleşte în folie de aluminiu şi se păstrează 20 de minute pe marginea grătarului pentru a se aromatiza.

Zeama lăsată de rată în folia de aluminiu se fierbe împreună cu coniacul şi cu supa. Se asezonează cu sare şi cu piper. Carnea se taie apoi felii subţiri, se toarnă pe deasupra sosul şi se serveşte.

Piept de rata cu marinada de portocale

Piept_de_rata_cu_marinada_de_portocale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.