Piept de rata si orez cu fructe din: arpagic, prune, caise uscate, chili, samburi de migdale, unt, ulei, orez, suc de caise, supa, piept de rata, sare, piper, cardamom, coaja de lamaie, suc de lamaie.
Ingrediente:
200 g arpagic
câte 100 g prune şi caise uscate
1 păstaie de chili roşu
50 g sâmburi de migdale tăiaţi
1 lingură unt
1 lingură ulei
300 g orez cu bobul lung
100 ml suc de caise
600 ml supă
2 buc. piept de raţă (a 300 g)
sare, piper
1 linguriţă de cardamom
1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
Preparare:
Curăţaţi arpagicul şi tăiaţi-l în două. Tăiaţi mare prunele si caisele, curăţaţi ardeiul iute de seminţe, apoi tocaţi-l.
Prăjiţi migdalele fără adaos de grăsime.încingeţi untul şi uleiul şi căliţi arpagicul şi orezul.
Adăugaţi caisele, prunele, sucul de caise şi supa şi daţi totul în fiert.
Lăsaţi-le pe foc. cea. 20 de minute până se moaie. încingeţi cuptorul la 180°C.
Crestaţi pielea de pe pieptul de raţă în cruce, săraţi-l şi piperaţi-l.
Prăjiţi pieptul de rata circa 4minute cu partea cu piele în jos, apoi întoarceţi-l şi prăjiţi-l alte 3-4 minute.
După aceea băgaţi carnea la cuptor cu partea cu piele în sus şi lăsaţi-o circa 8-10 minute pe al doilea nivel de jos, apoi înfăşuraţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o circa 3 minute să se liniştească.
Condimentaţi orezul cu sare, piper, cardamom, coajă şi suc de lămâie, încorporaţi sosul de la friptură şi presăraţi cu migdale.
Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure. Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure. […]
Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]
Cum se prepara Piept de rată cu dressing de legume din: piept de rata, piper, sare, ulei, usturoi, rucola, radicchio, ardei, pasta, germeni de ceapa. Ingrediente: Piept de rață piper sare ulei usturoi rucola ceapa radicchio ardei pasta de balsam germeni de ceapa Mod de preparare: Pieptul de raţă îl frecăm cu sare şi […]
De Sarbatori as schimba putin meniul gras si as gati un piept de rata. Este o carne mai usoara, dar foarte gustoasa daca este pregatita bine.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
De Sarbatori as schimba putin meniul gras si as gati un piept de rata. Este o carne mai usoara, dar foarte gustoasa daca este pregatita bine.