Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume
PrinteazaPiept de rata cu smochine si ghiveci de legume din: piept de raţă, vin de Marsala, smochine uscate, sare, piper, vânătă, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de măslinei extravirgin.
- 1 piept de raţă
- 120 g de vin de Marsala
- 4 smochine uscate
- sare şi piper
Pentru ghiveci:
- 1 vânătă
- 1 ardei gras
- 1 cartof
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- ulei de măslinei extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Luaţi un piept de raţă întreg, curăţaţi-1 şi pregătiţi-1 pentru gătit.
Frecaţi-l cu sare şi piper, stropiţi-l cu puţin vin de Marsala şi potriviţi-l într-o caserolă non-aderentă.
Coaceţi-l la cuptor (la 180 °C) pentru circa 4 minute (2 minute pe fiecare parte) şi apoi reintroduceţi carnea în cuptor pentru alte 7 minute.
Folositi sucul re zultat prin coacere pentru a face un sos adăugând 4 smochine uscate, tăiate în cubuleţe, şi vinul rămas.
Lăsaţi sosul la foc moale până când lichidul devine dens (circa 15 minute).
Pregătiţi farfuria de servit aranjând feliile de piept de raţă uşor suprapuse şi stropite cu sos.
Puteţi trece acum la prepararea ghiveciului (dacă doriţi, îl puteţi pregăti dinainte pentru a servi întregul preparat scurtând timpii de gătire).
Sotaţi într-o tigaie legumele cu un fir de ulei extravirgin si un varf de cutit de sare.
Frigeti toate legumele separat, pentru a pastra aromele si savoarea fiecareia.
Odata terminat timpul de gatire (circa 7 minute), lăsaţi sa se raceasca ghiveciul si ulterior il puneti intr-o forma de cuptor cateva minute, dupa care puteti scoate forma si rasturna continutul alaturi de carne pe farfurie.
Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume
Pofta buna!