Piept de rata cu sos de coacaze
PrinteazaO reteta de piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet balsamic, vin rosu, coniac, miere, sare si piper.
- 2 piepti de rata
- 2 linguri cu unt
- 100 ml otet balsamic
- 200 ml vin rosu
- 50 g coniac
- 60 ml siropd e coacaze
- 1 lingura miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge untul într-o tigaie şi prăjeşte la foc mediu pieptul de rata cu pielea în jos până când devine aurie şi crocantă, cam cinci minute. Aşază pieptul de rata într-un vas de cuptor, de data asta cu pielea în sus, sărează şi piperează. Toarnă peste raţă coniacul, vinul şi dă la cuptor 30 de minute.
Intre timp, pregăteşte sosul. Peste untul în care ai fript raţa, adaugă oţetul bal samic, mierea şi siropul. Fierbe la foc redus, amestecând mereu ca să nu se prindă. Lasă-l să scadă la jumătate.
Când este gata, scoate raţa din cuptor şi las-o să se răcească zece minute înainte s-o tai felii. Serveşte cu legume sotate şi cu sos de coacăze.
Piept de rata cu sos de coacaze
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piept de rata cu sos de coacaze
Parca era reteta cu piept de rata si nu cu piept de pui cum ai spus in descriere 🙂