Piept de rata cu sos iute
PrinteazaPiept de rata cu sos iute din: piept de rata, sare, piper, ardei iute, zahar, otet de vin, orez, coaja de lamaie.
- 4 piepţi de raţă (cu piele)
- sare
- 1 bob piper negru
- 3 ardei iuţi roşii
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri oţet de vin alb
- 300 g orez
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se crestează în romburi pielea de pe piepţii de raţă, pentru a se pătrunde mai bine carnea şi a deveni mai crocantă.
Crestăturile nu trebuie însă să ajungă să atingă carnea. Se sărează şi se piperează.
Se încinge tigaia şi se aşază piepţii mai întâi cu pielea în jos; se prăjesc la foc mijlociu cca 4 min. până devin rumen-aurii.
Apoi se întorc şi se reduce temperatura; se mai prăjesc astfel cca 5 min. Se taie apoi felii.
Pentru sos, se taie în două pe lung ardeii iuţi; se taie fâşii care se toacă. Se adaugă în vas zahărul şi ardeii şi se amestecă până ce se dizolvă zahărul.
Se adaugă cca 300 ml apă, se sărează, apoi se adaugă oţet şi se dă în clocot până ce se îngroaşă sosul.
Se fierbe orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj, în apă cu sare şi coajă de lămâie rasă.
Se servesc piepţii de raţă cu sosul picant de ardei şi orez.
Piept de rata cu sos iute
Pofta buna!