Piept de rata cu sos de marsala

Printeaza

Piept de rata cu sos de marsala din: piept de rata, unt, marsala, zahar brun, boabe de struguri, rodie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 piept de raţă
  • 50 g unt
  • 1 pahar cu marsala
  • 1 linguriţă cu zahăr brun
  • 25 boabe mici de strugure alb
  • 1 rodie mare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Crestam pieptul de raţa pe partea cu piele, il condimentăm cu sare şi piper. Punem 25 g de unt într-o tigaie antiaderentă, iar când este încins, adău­găm pieptul de raţă cu partea cu piele în jos. îl prăjim la foc mediu: şase minute pe partea cu piele, patru minute pe cealaltă.

Scoatem pieptul de rata pe o farfurie si o acoperim  astfel încât să nu se răcească. Indepărtăm din tiga­ie grăsimea lăsată de pieptul de raţă şi o ştergem cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Asezam din nou pe foc tigaia, adăugăm restul de unt şi zahărul, Când s-a topit, punem boabele de strugu­re şi de rodie şi le călim 2-3 minute.

Turnăm marsala şi lăsăm sosul pe foc mic până îşi reduce la jumătate volumul.

Adaugam in sos pieptul de rată, lăsăm pe foc viu 2-3 minute, apoi stingem. Tăiem pieptul de raţă în felii sub­ţiri, pe care le aşezăm pe un platou.

Turnăm sosul şi bobiţe de strugure şi rodie.

Piept de rata cu sos de marsala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.