Piept de raţă cu sos de mere

Printeaza

O reteta de piept de rata cu sos de mere din: piept de rata, ulei de masline, sare, piper, mere, unt, scortisoara si suc de mere.

Ingrediente:Piept de raţă cu sos de mere

  • piept de raţă, 350 g
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • sare
  • piper

pentru sosul de mere:

  • 3 mere
  • 25 g de unt
  • ¼ linguriţă praf de scorţişoară
  • 150 ml suc de mere

 

Mod de preparare:

Pieptul de raţă fără os se taie în două bucăţi şi se condimentează. Se încinge uleiul în tigaie, se pun bucăţile de piept de raţă, se rumenesc pe ambele părţi şi apoi se iau de pe foc.

Se pregăteşte sosul de mere. Se curăţă merele de coajă, se taie în felii subţiri şi se înlătură mijlocul cu seminţele. Într-o tigaie se topeşte untul până fierbe, se adaugă feliile de măr, scorţisoara şi se amestecă uşor pentru ca untul să se îmbibe în feliile de măr.

Se adaugă 100 ml din sucul de mere, se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă uşor pentru 10 minute, amestecând din când în când. Dacă merele se usucă în tigaie, se mai adaugă puţin suc de mere. Se mai lasă să fiarbă încă 2 minute.

Se pun bucăţile de piept de raţă în farfurie, se adaugă sosul de mere şi se serveşte.

Piept de raţă cu sos de mere

Piept de raţă cu sos de mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.