Piept de rata cu sos de rodie

Printeaza

Piept de rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion.

Ingrediente:

  • 400 g piept de raţă
  • 2 cepe tăiate julien
  • 2 linguriţe turmeric
  • 400 g nuci mărunţite
  • 200 ml suc de rodii
  • 2 linguriţe zahăr brun
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • chimion

 

Mod de preparare:

Piept de rata cu sos de rodie: scoate carnea din frigider cu 20 de minute înainte de preparare.

taie pieptul de raţă transversal, pe partea cu pieliţa, se condimentează cu sare, chimion şi piper, apoi se pune în ulei încins fileul, pe partea cu pieliţa şi se prăjeşte timp de 6 minute, se întoarce pe cealaltă parte şi se mai prăjeşte timp de 4 minute, apoi se scoate carnea din tigaie, se acoperă cu folie de staniol şi se lasă să se odihnească.

căleşte în ulei ceapa tăiată julien, foarte fin, cu turmericul, se adaugă nucile mărunţite nu prea fin, sarea şi piperul. Se rumeneşte totul câteva minute, după care se desface compoziţia cu sucul de rodii, zeama de lămâie, zahărul şi sosul de soia.

fierbe încă 10-15 minute la foc mic.

serveşte cu garnitură de orez şi cu sos de rodii cu nuci.

 

Pofta buna!

 

 

Coaste de Porc cu Glazură BBQ la Air Fryer

Coaste de Porc cu Glazură BBQ la Air Fryer – Descoperă cum să prepari coaste de porc cu glazură BBQ la air fryer, o metodă rapidă și eficientă care păstrează savoarea și frăgezimea cărnii. Air fryer-ul oferă o alternativă sănătoasă la gătitul tradițional, reducând semnificativ cantitatea de grăsime folosită. Această rețetă te va ghida pas […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.