Piept de rata cu smochine din: piept de rata, vin, smochine, sare, piper, vanata, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de raţă 120 g de vin rosu 4 smochine uscate sare şi piper Pentru ghiveci: 1 vânătă 1 ardei gras 1 cartof 2 dovlecei 1 morcov ulei de măsline sare Mod de preparare: Luaţi un piept de raţă întreg, curăţaţi-l şi pregătiţi-l […]
Piept de rata cu sos de smochine
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de rata cu sos de smochine din: piept de rata, ficat de gasca, jumatate de smochina, sos de smochine, cimbru, piure de cartofi si ciuperci.
- 100 g piept de raţă
- 30 g ficat de gâscă
- o jumătate de smochină proaspătă
- sos de smochine
- un fir de cimbru
- piure de cartofi
- trei feluri de ciuperci
Mod de preparare:
Ciupercile se taie foarte mărunt, se sotează cu sare şi piper.
Pieptul de raţă se sotează, apoi se introduce în cuptor. Se taie evantai.
Se sotează şi ficatul de gâscă şi se taie evantai. într-o formă cilindrică se pun ciupercile până la jumătate, apoi piureul.
Se scoate forma.
Se decorează cu alune de pădure şi frunze de cimbru. Pe farfurie se aşază întâi pieptul de raţă şi deasupra ficatul de gâscă
. Se ornează cu sos de smochine.
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Piept de rata cu garnitura de linte
Piept de rata cu garnitura de linte din: piept de rata, linte, ulei, praz, morcov, usturoi, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 piepţi de raţă dezosaţi si fără piele 1 cană linte sau 1 conservă 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 morcov mare 2 căţei de usturoi 2 căni […]
Pofta buna!