Piept de rata cu spanac

Printeaza

Piept de rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa, ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_rata_cu_spanac

  • 800 g piept de rata dezosat
  • 1 kg spanac verde
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 varf de cutit scortisoara
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lamaie
  • 400 g malai
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pieptul de pieliţe. Crestati-l, ungeţj-l cu ulei şi presăraţi-l cu un amestec făcut din nucşoară, scorţişoară, cimbru, sare şi piper.

Puneţi carnea într- un castron, stropiţi-o cu zeama de lămâie, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi pune-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, curăţaţi şi spălaţi spanacul frun­ză cu frunză şi scurgeţi-l bine de apă.

Tocaţi mărunt ceapa şi căliţi- o 3-4 minute în ulei, apoi adău­gaţi spanacul şi căliţi-l împreună cu ceapa, circa 10 minute, după care opriţi focul, acoperiţi cu un capac şi păstraţi-l la cald.

Scoate-ţi carnea din castron, scurgeţi-o de zeamă şi puneţi-o pe grătarul încins.

Frigeţi-o pănă când este bine pătrunsă. Serviţi pieptul de rată imediat ce l-aţi luat de pe grătar, cu mămăligă fierbinte pe care pu­neţi 3-4 linguri de spanac călit.

Piept de rata cu spanac

Piept_de_rata_cu_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place spanacui. Pieptul de rata imi place, dar fara spanac …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.