Piept de rata cu spanac
PrinteazaPiept de rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa, ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper.
- 800 g piept de rata dezosat
- 1 kg spanac verde
- 100 ml ulei
- 1 ceapa potrivita
- 1 ardei gras rosu
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 1 varf de cutit scortisoara
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 1 lamaie
- 400 g malai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pieliţe. Crestati-l, ungeţj-l cu ulei şi presăraţi-l cu un amestec făcut din nucşoară, scorţişoară, cimbru, sare şi piper.
Puneţi carnea într- un castron, stropiţi-o cu zeama de lămâie, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi pune-l la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, curăţaţi şi spălaţi spanacul frunză cu frunză şi scurgeţi-l bine de apă.
Tocaţi mărunt ceapa şi căliţi- o 3-4 minute în ulei, apoi adăugaţi spanacul şi căliţi-l împreună cu ceapa, circa 10 minute, după care opriţi focul, acoperiţi cu un capac şi păstraţi-l la cald.
Scoate-ţi carnea din castron, scurgeţi-o de zeamă şi puneţi-o pe grătarul încins.
Frigeţi-o pănă când este bine pătrunsă. Serviţi pieptul de rată imediat ce l-aţi luat de pe grătar, cu mămăligă fierbinte pe care puneţi 3-4 linguri de spanac călit.
Piept de rata cu spanac
Pofta buna!
Nu-mi place spanacui. Pieptul de rata imi place, dar fara spanac …