Piept şi ciocănele cu sos jamaican
PrinteazaPiept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara.
- 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele
- 4 ciocanele, fara piele
- 1/2 ceasca sos jamaican
- 1 ceasca ceapa taiata rondele subtiri
- 1/4 ceasca zeama de lamaie
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinat
- 3 catei de usturoi tocati
- 1/2 ceasca bere blonda
- 3 linguri ketchup
- 1 lingura hot sauce
sos jamaican:
- 1/2 ceasca boabe de coriandru si piper de diverse culori, macinate mare
- 1 1/2 cesti zahar brun
- 8 catei de usturoi
- 4-5 ardei iuti mici, rosii
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 legaturi medii de ceapa verde
- 1 lingurita praf de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- sare dupa gust
- sos de soia
Mod de preparare:
Pregătiţi întâi sosul. Puneţi în blender toate ingredientele; turnaţi sos de soia, atât cât e necesar să umezească un pic ingredientele. Procesaţi cu viteză mare, până devine o pastă omogenă, destul de groasă. Amestecaţi într-o pungă mare de plastic 1/4 ceaşcă sos jamaican cu ceapa, lămâia, sarea, piperul şi usturoiul.
Puneţi înăuntru carnea şi închideţi punga. Agitaţi punga, să se ungă bine carnea, şi lăsaţi în frigider peste noapte. Amestecaţi 1/4 ceaşcă sos jamaican cu berea, ketchupul şi hot sauce. Frigeţi carnea cca 20 min, întorcând-o şi ungând-o frecvent cu sosul cu bere.
Pofta buna!