Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican
PrinteazaPiept si ciocanele de pui cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos, ceapa, lamaie, sare, piper, usturoi, bere, ketchup, ardei, coriandru, cimbru, scortisoara, sos de soia.
- 4 jumătăţi de piept de pui cu os, fără piele
- 4 ciocănele, fără piele
- 1/2 ceaşcă sos jamaican
- 1 ceaşcă ceapă tăiată rondele subţiri
- 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie
- 1/4 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- 3 căţei de usturoi tocaţi
- 1/2 ceaşcă bere blondă
- 3 linguri ketchup
- 1 lingură hot sauce
Sos jamaican:
- 1/2 ceaşcă boabe de coriandru şi piper de diverse culori, măcinate mare
- 1 1/2 ceşti zahăr brun
- 8 căţei de usturoi
- 4-5 ardei iuţi mici, roşii
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 2 legături medii de ceapă verde
- 1 linguriţă praf de scorţişoară
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- sare
- sos de soia
Mod de preparare:
Pregătiţi întâi sosul. Puneţi în blender toate ingredientele; turnaţi sos de soia, atât cât e necesar să umezească un pic ingredientele. Procesaţi cu viteză mare, până devine o pastă omogenă, destul de groasă.
Amestecaţi într-o pungă mare de plastic 1/4 ceaşcă sos jamaican cu ceapa, lămâia, sarea, piperul şi usturoiul. Puneţi înăuntru carnea şi închideţi punga. Agitaţi punga, să se ungă bine carnea, şi lăsaţi în frigider peste noapte.
Amestecaţi 1/4 ceaşcă sos jamaican cu berea, ketchupul şi hot sauce. Frigeţi carnea cca 20 minute, întorcând-o şi ungând-o frecvent cu sosul cu bere.
Pofta buna!