Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi
PrinteazaPiept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi
- 1,500 kg piept viţel
- 300 g bureţi sau ciuperci
- 120 g unt
- 500 g conopidă
- 300g cartofi
- 2 ouă
- pesmet
- 100 g zarzavat
- 2 cepe
- 1 1/2 lingură făină
- 1/2 pahar vin roşu
Mod de preparare:
Se umple carnea de vită în punga formată, şi apoi se bagă în cuptor. Pieptul se taie bucăţi mai groase, se aşază pe platou şi se garniseşte cu crochete de cartofi, bureţi sotaţi în unt şi conopida fiartă buchete (aşezate pe o tavă unsă cu unt, napate cu sos şi gratinate).
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.
Pofta buna!