Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei

Printeaza

Piept umplut  cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei

Ingrediente:Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei

  • 1,500 kg piept de viţel
  • 1 conopidă
  • 400 g fasole verde grasă
  • 400 g car­tofi
  • 6 căţei usturoi
  • 3 linguri smîntînă
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1 /2 linguriţă boia
  • 100 g ulei
  • 80 g unt

 

Mod de preparare:

Se umple tăietura  iar so­sul se scade mai mult şi se mai fierbe 2 minute cu smantană. Fasolea se cu­răţă şi se fierbe, se taie în două şi se sotează cu unt şi mărar tocat.

Cartofii se taie cuburi mici, se prăjesc în ulei iar peste ei se pun mujdeiul şi verdeaţa tocată. Conopida se fierbe în apă cu sare. nu prea mult.

Friptura se taie felii mai groase, se aşază pe platou şi se ornează cu legumele respective.

So­sul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură şi conopidă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.