Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei
PrinteazaPiept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei
- 1,500 kg piept de viţel
- 1 conopidă
- 400 g fasole verde grasă
- 400 g cartofi
- 6 căţei usturoi
- 3 linguri smîntînă
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 1 /2 linguriţă boia
- 100 g ulei
- 80 g unt
Mod de preparare:
Se umple tăietura iar sosul se scade mai mult şi se mai fierbe 2 minute cu smantană. Fasolea se curăţă şi se fierbe, se taie în două şi se sotează cu unt şi mărar tocat.
Cartofii se taie cuburi mici, se prăjesc în ulei iar peste ei se pun mujdeiul şi verdeaţa tocată. Conopida se fierbe în apă cu sare. nu prea mult.
Friptura se taie felii mai groase, se aşază pe platou şi se ornează cu legumele respective.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură şi conopidă.
Pofta buna!