Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă in aluat şi napi cu pesmet

Printeaza

Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă in aluat şi napi cu pesmet

Ingrediente:Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă in aluat şi napi cu pesmet

  • 1 piept de viţel (1,500 kg)
  • 250 g momite
  • 25 midii sau scoici
  • 4 ouă
  • 1 conopidă
  • 400 g napi
  • 150 g orez
  • 1 1/2kg spanac
  • 200 g unt
  • 1 legătură ver­deaţă
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 felie franzelă
  • 1 pahar vin
  • ulei de prăjii gogoşelele
  • 1 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se umple carnea , in pungă cu momiţele înăbuşite, mi­diile sau scoicile fierte în apă cu unt şi sare.

Din zeama rămasă de la mo­mite şi de la scoici se face un sos gros cu făină şi unt (sosul să nu depăşescă 3 linguri) care se amestecă cu momiţele şi midiile tăiate mărunt, franzela muiată şi stoarsă, 2 ouă fierte tari tocate, 2 ouă crude, verdeaţa tocată, pi­per, sare.

Pieptul umplut se dă la cuptor moderat (circa 1 1/2 oră), se pune sare, piper şi unt stropindu-se pe parcurs cu vin.

Cînd este rumenit se scoate şi se face sosul obişnuit, amestecat cu vin. Se taie felii mai groase şi se aşază pe platou garnisit cu pilaf cu spanac , conopida fiartă dată prin sos pat-â-frire , napii curăţaţi, fierţi 8 minute şi tăvăliţi prin pesmet prăjit în unt.

Se serveşte sosul la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.