Piept umplut de curcan
PrinteazaPiept umplut de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, ulei, cartofi, mere, struguri, unt, supa, cimbru, sare, piper.
- un piept intreg de curcan
- o conserva mica de ciuperci
- o ceapa
- 2 linguri ulei
pentru copt:
- 2 cartofi
- 2 mere
- un ciorchine de struguri albi
- 100 g unt
- 200 ml supa
- o lingurita cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă ciupercile. Se lasă pe foc până ce apa ciupercilor se evaporă şi se potriveşte de sare şi piper.
Carnea se bate cu ciocanul special, se asază umplutura şi se leagă cu sfoară de bucătărie.
Se unge rulada cu unt, se presară cu cimbru şi se asază în tava de copt. Se pun şi cartofii, merele, supa şi se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.
Se stropeşte frecvent rulada cu sosul din tavă. Se pun boabele de struguri şi se mai lasă la cuptor 20 de minute.
Piept umplut de curcan
Pofta buna!