Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi
PrinteazaPiept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi
- 1,500 kg piept de viţel
- 250 g prune uscate
- 4 bucăţi cuişoare
- 150 g unt
- sare
- 150 g pesmet
- 3 ouă
- puţin zahăr
- 200 ficat
- 350 g cartofi
- 350 g morcovi
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri sos de friptură
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Se prepară carnea pentru umplut . Se scot sîmburii de la prune, se taie felii subţiri şi se fierb cu apă, cuişoare pisate, 50 g unt şi cu puţină sare. Cînd sînt gata şi bine scăzute, se adaugă pesmetul, ouăle, ficatul sotat şi tocat.
Cu această compoziţie se umple pieptul şi se aşază într-o tavă unsă cu unt sau grăsime, se dă sare, piper şi se dă la cuptor. Se unge, pieptul cu grăsimea din tavă şi puţină apă.
Cînd este gata şi bine rumenit se scoate şi în tavă se face sosul cu făină, 2 linguri sos de friptură, 1/4 1 apă. Se fierbe 5 minute şi se strecoară.
Pieptul se taie bucăţi mai groase şi se aşază pe platou garnisit cu pireu de cartofi şi cu morcovi natur daţi prin unt. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!