Piept de vitel la cuptor
PrinteazaPiept de vitel la cuptor din: piept de vitel, ciuperci, varza, costita, cartofi, faina, oua, sare, piper, marar, unt, ulei, smantana.
- 1,5 kg piept de viţel
- 400 g bureţi
- 1 1/2 kg varză dulce
- 600 g costiţă afumată,
- 300 g cartofi
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- sare
- piper
- mărar verde
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 2 linguri smântână
- supă de oase
Mod de preparare:
Puneţi la fript în cuptor bucata de piept de viţel, cu coaste, 1 ceapă tocată şi zarzavat tăiat, sare, piper, ulei şi puţină apă. Când începe să se rumenească, stropiţi-o mai des cu supă sau apă, circa 10 minute.
Pregătiţi sosul cu supă din oase, puţină făină şi sos brun, apoi strecuraţi-l.
Din varza opărită, faceţi verzişoare mai mici, apoi aşezaţi-le intr-o cratiţă pe felii de costiţă afumată şi puneţi vasul la cuptor pe foc potrivit, cu puţină apă, sare, piper şi, la urmă, smântână.
Bureţii, spălaţi şi sotaţi în unt, puneţi-i cu sare, piper şi mărar tocaţ.
Din cartofi faceţi găluşte. Tăiaţi pieptul felii, puneţi-le pe platou cu garniturile respective.
Pofta buna!