Piept de vitel cu ficat si nuci din: piept de vitel, nuci, ficat de vitel, franzela, unt, ciuperci, orez, sare, zahar, mazare, cosulete din foitaj, marar, oua, vin rosu, stafide.
Ingrediente
1 piept de viţel de 1,5 kg
100 g de nuci măcinate
300 g ficat de viţel
1 felie de franzelă
150 g unt
300 g ciuperci
200 g orez
1/2 l supă
sare
puţin zahăr
300 g mazăre
10 coşuleţe din foitaj, de la patiserie
mărar verde
2 ouă
1/2 pahar vin roşu
50 g stafide
Mod de preparare:
Din ficat sotat, nuci măcinate, franzela înmuiată în apă şi bine stoarsă, sare, puţin zahăr şi 2 ouă crude faceţi o tocătură pe care o omogenizaţi foarte bine.
Umpleţi cu aceasta pieptul de viţel, legaţi-l şi frigeţi-l la cuptor, fără ceapă.
Când este gata, pregătiţi sosul la rece, puneţi vin roşu, stafide şi mai lăsaţi vasul pe foc domol 8 minute.
Tăiaţi carnea în felii foarte fine, puneţi-le pe platou şi garnisiţi-le cu pilaf de ciuperci.
Umpleţi coşuleţele din foitaj cu mazăre fiartă şi sotată în unt.
Puneţi puţin sos peste friptură; restul, strecurat, aduceţi-l în sosieră.
Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci din: piept de vitel, sare, piper, chifla, usturoi, ceapa, ciuperci, costita, unt, carne tocata, patrunjel, ulei de unt, zeama de carne, vin, smantana. Ingrediente: 1 piept de viţel dezosat (circa 1 kg) sare piper 1 chiflă mai veche 1 ceapă 1 căţel de usturoi 200 g ciuperci […]
Piept de vitel cu legume si mere din: piept de vitel, morcovi, varza de Bruxelles, telina, cartofi, patrunjel, hrean, unt, otet, sare, piper, zahar, faina, mere, praz, smantana. Ingrediente: 1,5 kg piept de viţel 250 g morcovi 300 g varză de Bruxelles 2 ţeline 400 g cartofi noi pătrunjel verde 30 g hrean 150 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.