Piept de vitel cu legume si mere
PrinteazaPiept de vitel cu legume si mere din: piept de vitel, morcovi, varza de Bruxelles, telina, cartofi, patrunjel, hrean, unt, otet, sare, piper, zahar, faina, mere, praz, smantana.
- 1,5 kg piept de viţel
- 250 g morcovi
- 300 g varză de Bruxelles
- 2 ţeline
- 400 g cartofi noi
- pătrunjel verde
- 30 g hrean
- 150 g unt
- 1 lingură oţet
- sâre
- piper boabe
- zahăr
- 1/2 lingură făină
- 5 mere
- 1 fir de praz
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine carnea apoi puneţi-o la fiert în 4 l apă, sare, piper boabe, morcov, ţelinele întregi şi praz.
Când carnea este bine fiartă, scoateţi-o, tăiaţi-o felii şi puneţi-le pe un platou cu morcovii, ţelina, varza fiartă în apă şi încălzită. Puneţi, de asemenea, merele tăiate în jumătăţi curăţate şi fierte cu unt şi pătrunjel tocat.
Pregătiţi un sos din 50 g unt, 1/2 lingură de făină şi supă; clocotiţi-l 5 minute la foc domol. Puneţi o parte din sos peste pieptul de viţel în tavă.
în sosieră aduceţi sosul de hrean ras, sare, zahăr, oţet şi smântână.
Pofta buna!