Cotlete de vitel florentine din: cotlet de vitel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 700 g cotlet din carne de viţel ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pentru această delicioasă friptură florentină, este indicat să folosiţi numai carne de viţel (cotletul să aibă şi file şi muşchi). Fiecare cotlet să aibă […]
Piept de viţel pe ţepuşă
PrinteazaO reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper.
- 700 g piept de vitel
- 50 ml ulei de samburi de struguri
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 catei de usturoi
- 6 cuisoare
- 200 ml vin de Bordeaux
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingurita rasa curry
- 1 lingurita tarhon uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron vinul cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, cuişoarele zdrobite, muştarul, curry-ul, tarhonul, sare şi piper după gust.
Puneţi feliile de piept în castron, amestecaţi-le bine cu sosul, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru câteva ore, de preferat de pe o zi pe alta.
Puneţi feliile de piept pe ţepuşe de metal şi frigeţi-le pe grătarul încins, până ce se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.
Serviţi frigăruile fierbinţi cu salată de roşii.
Piept de viţel pe ţepuşă
Pofta buna!
poate iti place si:
File de vitel cu piper
File de vitel cu piper din: muschi file de vitel, piper verde, usturoi, mustar, smantana, ulei de masline, sare. Ingrediente: 4-5 felii de muşchi file groase de 2-2,5 cm 2 linguri piper verde (boabe) 2 căţei mari de usturoi 4 linguri muştar dulce 4-5 linguri smântână 1 pahar cu ulei de măsline sare Mod […]
Pofta buna!