Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci

Printeaza

Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci din: piept de vitel, sare, piper, chifla, usturoi, ceapa, ciuperci, costita, unt, carne tocata, patrunjel, ulei de unt, zeama de carne, vin, smantana.

Ingrediente:Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci

  • 1 piept de viţel dezosat (circa 1 kg)
  • sare
  • piper
  • 1 chiflă mai veche
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 g ciuperci champignon
  • 150 g costiţă
  • 1 lingură de unt
  • 350 g carne tocată amestecată
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri de ulei de unt
  • 100 ml zeamă de carne
  • 150 ml vin alb
  • 100 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se freacă pieptul de viţel I cu sare şi cu piper, pe interior şi pe exterior.

Se lasă chifla circa 10 minute la înmuiat în apă. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă.

Se curăţă ciupercile, se şterg cu un şervet umed şi se taie bucăţele mici. Se taie cuburi costiţa.

Se încinge untul într-o tigaie, în care se călesc costiţa, ceapa, usturoiul şi ciupercile.

Se adaugă după gust sare, piper şi pătrunjel. Ingredientele călite se amestecă cu carnea tocată, după care umplutura se introduce în interiorul pieptului de viţel, în care s-a tăiat un fel de buzunar.

Se coase buzunarul cu sfoară alimentară.

Se încălzeşte cuptorul în prealabil la 180 °C (ventilator 160 °C).

Se încinge uleiul de unt într-o tavă de friptură, în care se prăjeşte apoi carnea pe toate părţile.

Se toarnă zeama de carne peste pieptul de viţel şi se lasă la cuptor circa 1 oră şi 45 de minute.

La final, se scoate carnea din tavă, iar zeama se fierbe împreună cu vinul şi se înnobilează cu smântână.

Ca garnitură se pot servi cartofi gratinaţi.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.