Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac
PrinteazaPiept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac
- 1 kg piept de viţel
- 300 g rinichi de viţel
- 300 g ficat de viţel
- 1 kg spanac
- sare
- piper
- 300 ml ulei
- 6 ouă
- 2 legături mărar
- 300 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l presari cu sare şi piper. Opăreşti apoi spanacul, îl scurgi şi când e gata îl pasezi. Tai bucăţele rinichiul şi ficatul şi le prăjeşti foarte puţin. Separat, fierbi ouăle tari, le cureţi şi le tai cubuleţe, apoi toci mărarul.
Intinzi spanacul peste carne, pui bucăţelele de măruntaie, ouăle şi presari mărarul. Rulezi carnea, o legi cu o sfoară, aşezi pieptul umplut într-o tavă, torni uleiul, vinul alb şi dai totul la cuptor pentru 1 oră.
Ai grijă să stropeşti carnea cu sosul din tavă ca să nu se usuce. Când este gata, laşi pieptul umplut să se răcească, apoi îl tai felii şi le aşezi pe platou. Torni peste ele sosul în care au fiert şi le aduci la masă cu orice fel de garnitură.
Poftă bună!