Piept de vitel umplut cu galbiori
PrinteazaPiept de vitel umplut cu galbiori
- 200 g bureţi
- 3 cepe
- 3 linguri de unt
- 150 g pâine
- 2 cârnaţi de viţel
- 200 g şuncă tăiată cubuleţe
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 1ou
- 1,5 kg piept de viţel fără os
- 250 ml vin
- 500 ml supă
- 5 linguri de smântână
Mod de preparare:
Bureţii se curăţă, se spalăşi se taie mărunt, apoi o ceapă fin tocată se căleşte într-o lingură de unt încins.
Bureţii se călesc împreună cu ceapa timp de cinci minute, pâinea se curăţă de coajăşi se taie cubuleţe, după care se căleşte în unt.
Se scoate umplutura de la cârnat, se amestecă cu smântânăşi ou, apoi se adaugăşunca, bureţii, pâinea şi pătrunjelul tocat.
După ce se omogenizează, se dă gust de sare şi piper. Pieptul se bate uşor, se condimentează, apoi se pune compoziţia peste piept, rulăm şi legămcu aţă.
Se prăjeşte în restul de unt, după care se încinge cuptorul, iar cele două cepe se călesc puţin în unt şi se sting cu vin şi supa de carne.
Punem în tavă ruloul cu ceapa călită, turnăm sosul şi rozmarinul tocat şi dăm la cuptor, circa o oră şi jumătate la foc iute.
Din când în când, o întoarcem şi o stropim cu sosul din friptură.
Pofta buna!