Piept de vitel umplut
PrinteazaPiept de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg piept de vitel (bucata intreaga)
- 300 g prune afumate fara samburi
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă carnea de pieliţe şi de grăsimea în exces, spal-o, scurge-o de apă şi tai-o, astfel încât să obţii o deschizătură de forma unui “buzunar”.
Presară pieptul cu sare şi piper atât la exterior, cât şi în interiorul “buzunarului”.
Toacă mărunt prunele şi amestecă-le într-un castron cu pesmetul, pătrunjelul tocat şi oul.
Potriveşte de sare şi piper şi omogenizează bine compoziţia. Umple cu aceasta pieptul de vitei, apoi închide “buzunarul” prin care l-ai umplut cu scobitori şi leagă-l cu aţă alimentară.
Pune pieptul umplut într-o tavă împreună cu uleiul şi o cană de apă şi pune tava în cuptorul încins.
Coace pieptul la foc potrivit pentru circa 90 de minute, stropindu-l din când în când cu jiul format în tavă.
Când carnea este bine făcută şi frumos rumenită pe deasupra, scoate-o din cuptor şi înainte de a o tăia în felii las-o să se răcească 10-15 minute.
Piept de vitel umplut
Pofta buna!
Imi place!