Piept de vitel umplut

Printeaza

Piept de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_vitel_umplut

  • 1 kg piept de vitel (bucata intreaga)
  • 300 g prune afumate fara samburi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea de pieliţe şi de grăsimea în exces, spal-o, scurge-o de apă şi tai-o, astfel încât să obţii o deschizătură de forma unui “buzu­nar”.

Presară pieptul cu sare şi piper atât la exterior, cât şi în interiorul “buzunarului”.

Toacă mărunt prunele şi amestecă-le într-un castron cu pesmetul, pătrunjelul tocat şi oul.

Potriveşte de sare şi piper şi omogeni­zează bine compoziţia. Umple cu aceasta pieptul de vitei, apoi închide “buzunarul” prin care l-ai umplut cu scobitori şi leagă-l cu aţă alimen­tară.

Pune pieptul umplut într-o tavă împreună cu uleiul şi o cană de apă şi pune tava în cuptorul încins.

Coace pieptul la foc potrivit pentru circa 90 de minute, stropindu-l din când în când cu jiul format în tavă.

Când carnea este bine făcută şi frumos rumenită pe deasupra, scoate-o din cuptor şi înainte de a o tăia în felii las-o să se răcească 10-15 minute.

Piept de vitel umplut

Piept_de_vitel_umplut

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.