Piepti de porumbel prajiti cu afine
PrinteazaPiepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru.
Ingrediente:
- 1-1/2 lingură ulei de măsline
- 8 piepţi de porumbel, fără piele
- 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate
- 150 g frunze de salată de diverse tipuri
- 2 linguri verdeţuri proaspete, tocate, precum busuioc, chives şi pătrunjel
pentru sos:
- 1- 1/2 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură oţet de zmeură sau alte fructe
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1 linguriţă muştar cu boabe
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, se pun pieptii şi se prăjesc 1 minut pe fiecare parte.
Se scot pe o farfurie şi se lasă să se răcească 5 minute. Se păstrează sucul de la carne în tigaie.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele într-un castron mic, iar apoi se lasă deoparte.
Se pune tigaia din nou pe foc, se adaugă în ea afinele şi se călesc uşor 30 de secunde.
Se strecoară zeama din tigaie printr-o sită acoperită cu pânză fină, apoi se adaugă în castronul cu sos.
Se potriveşte de sare si piper Se păstrează afinele.
Se pun frunzele de salată şi verdeţurile într-un castron, turnându-se peste ele 2 linguri de sos.
Se amestecă bine, apoi se împarte la patru farfurii. Pieptii de porumbel se taie în lung şi se aranjează câte 4 felii pe fiecare farfurie.
Cu ajutorul unei spumiere se scot afinele din sită şi se pun alături pe farfurii.
Se stropeşte salata cu restul de sos. In loc de piepti de porumbel puteţi lua piepti de raţă tăiaţi în două pe lăţime.
Piepti de porumbel prajiti cu afine
Poftă bună!