Piersici alcoolizate, la gratar
PrinteazaO reteta de piersici alcoolizate, la gratar din: lamai, zahar, busuioc, crema de branza de vaci, lichior de migdale, piersici si pricomigdale.
- 2 lamai, zeama si coaja rasa
- 3 linguri zahar
- 3 frunze busuioc
- 250 g crema de branza de vaci proaspata
- 2 linguri lichior de migdale
- 6-9 piersici sau nectarine, taiate in doua si curatate de samburi
- cateva pricomigdale, sfaramate
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu 1 lingura apa, pana cand se dizolva. Adauga busuiocul si amesteca 1 minute si apoi ia vasul de pe foc. Lasa sa se raceasca 5 minute si strecoara intr-un bol mic.
Amesteca crema de branza si lichiorul si da la rece. Rumeneste fructele pe gratarul incins la temperatura potrivita 5-8 minute, pana cand se inmoaie. Serveste cu o lingura de crema alcoolizata, presarat cu sirop si pricomigdale sfaramate deasupra.
Piersici alcoolizate, la gratar
Pofta buna!