Piersici crocante

Printeaza

Piersici crocante din: inghetata, fistic, unt, zahar, faina, vin, scortisoara, piersici.

Ingrediente:Piersici crocante

  • 1 litru îngheţată de vanilie, înmuiată
  • 100 g fistic, zdrobit
  • 150 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • un praf de scorţişoară
  • 6 piersici, tăiate în două
  • 100 ml vin alb dude

 

Mod de preparare:

Combină îngheţata cu fisticul şi apoi pune-o din nou în cutie şi dă la congelator.

Incinge cuptorul la semnul A/180°C.

Combină untul cu făina pănă când seamănă cu pesmetul şi adaugă zahărul şi scorţişoara. Lasă deoparte.

Aşază piersicile în tava de copt şi stropeşte cu vinul dulce. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 10 minute, apoi îndepârteaza folia şi pune pe fiecare piersica amestecul crocant.

Da nou la cuptor 5-10 minute până cănd se rumenesc si piersicile se pătrund. Serveşte cu îngheţata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.